Probeer Het 's Wel Zo Gek Te Bedenken - Loesje



Dit jaaroverzicht staat vol met Loesjeposters over recente gebeurtenissen in de wereld en in Loesjes eigen leven.

Alles wat Loesje afgelopen jaar gemaakt heeft over de meest uiteenlopende onderwerpen is gebundeld in dit boek. Een verzameling scherpe, humoristische en kritische spreuken, zoals je van Loesje gewend bent.

Herkenbare cover

Je ziet meteen aan de zwarte woorden en de overbekende handtekening, die speels zijn geplaatst, op de witte achtergrond van wie dit boekje is. Het is het kenmerkende beeld van, inderdaad, Loesje. Het is lekker herkenbaar.

Posters

In dit boek vind je een jaaroverzicht van de posters van Loesje. Het jaaroverzicht begint niet zoals gebruikelijk in januari en eindigt in december, maar begint in september 2016 en eindigt in augustus 2017. Het is niet alleen per maand ingedeeld, maar ook per onderwerp zoals bijvoorbeeld "Verkiezingen", "Lente" en "Het Klimaat" waarbij je posters met bijpassende teksten kan lezen. Bij de posters zul je geregeld zeggen of denken van 'oh, ja, dat was toen' en 'ach ja, helemaal vergeten' zoals bijvoorbeeld het fipronil-schandaal, de verkiezingen, Heel Holland Bakt en het schandaal over de ontgroeningen. Je beseft dan maar weer dat er veel kan gebeuren in een jaar en dat er dit jaar zoveel gebeurde, dat zelfs de komkommertijd dit jaar kwijt was.

De posters laten je nadenken, brengen een lach op je gezicht, komen soms hard aan omdat ze kritisch zijn en soms zijn ze persoonlijk. Niet alleen Loesje heeft posters geplaatst ook anderen mochten hun bijdrage leveren: Oma-, Broertje-, Neef Karel-, tante Rie-, Vader-, oom Herman-, Opa-, de leraar-, Moeder-, de kip- en Legofilius Peppeldam van Loesje. De laatste mocht zelfs een eigen dagboekfragment uit zijn dagboek plaatsen in het boekje.

Columns

In dit boekje vind je niet alleen posters, maar ook columns van Loesje, die je laten nadenken over bepaalde onderwerpen zoals in 'De collegebanken in' waar de docent van Loesje vroeg: ("Wie weet wat experimenteren is?") en Loesje haar antwoord niet goed was, maar als je er over na gaat denken, ze wel degelijk gelijk heeft. Of in 'Fake news' en in 'De kip of het ei' waarin ze heel kritisch is en ze je op een andere manier daar naar laat kijken.

Loesje is niet alleen kritisch, maar heeft ook ontzettend veel humor zoals te lezen is in de columns 'Jarig', 'Verlanglijstjes' (hoeveel verlanglijstjes van kinderen die inmiddels volwassen zijn, zullen er hier en daar nog op een zolder liggen?) en 'Liefdesbrieven' (je zult toch maar het broertje van Loesje zijn). Ook is ze goed in eigen woorden te verzinnen zoals 'modderveegpoliticus' en 'vakantieliefderuilbeurs'.
Kortom, voor de fans van Loesje is dit boekje een echte aanrader, maar ook voor diegenen die niet bekend met haar zijn. Ook is het een mooi boekje dat je kan lezen als je, nu het jaar ten einde loopt, een reading challenge moet/wilt halen. Het boekje is in hooguit 2 uur uit. 

Hoeveel sterren geef je dit boek?
5 sterren

Website van de auteur:

Website van de uitgever:


Koop bij bol.com

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Binnen Is Alles Stuk - Simon Hammelburg

Het Libertarische Sociaal Contract

Knock-Out - Cis Meijer

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg